top of page

ver wonderen.

De nieuwsgierige bril.

 

Als je drie bent is alles een wonder. De wereld is één grote speeltuin van ontdekkingen. Van de blauwe zee tot de donkere nacht, alles roept vragen op. Waarom? Waarom? Waarom? Met een tinnen blik bouw je zo een vliegtuig en met een borstelsteel klief je heerlijk door de lucht.

Waarover was jij vandaag verbaasd?

Ergens op weg naar volwassenheid doven velen die naïeve vonk van onbevangenheid. De nieuwsgierigheid wordt verstikt door wat zogezegd moet. Verbeelding en verwondering maken plaats voor de grauwheid van de realiteit. Jammer, want juist verwondering geeft kleur aan het leven en maakt het de moeite waard. Verwondering stuwt ons voort, ontplooit onze talenten, verlegt onze grenzen en brengt ons in vervoering. Zonder verwondering wordt alles grijs, zielloos en liggen frustratie en gelatenheid op de loer.

Maar alles is mogelijk! 

Net zoals we onszelf het vermogen om verwonderd te zijn hebben afgeleerd, kunnen we het ook weer aanleren. We verliezen de verwondering door onachtzaam te zijn; we herwinnen haar door aandacht te schenken aan onze omgeving.

Hoe kun je jouw (werk)plek transformeren in een speeltuin van verwondering?

Alles begint bij bewust-zijn.

 

bottom of page